Actueel

Dit moet u weten over een duurzamer huis

Isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Steeds meer mensen verduurzamen hun huis. Dat is goed voor de wereld en het heeft een positief effect op uw maandlasten. De energierekening is bijvoorbeeld vaak een stuk lager. Maar hoe financiert u de aanschaf van verduurzamende maatregelen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Welke?

Lees verder...

Hebt u onlangs verbouwd? Dit moet u weten

Hebt u net verbouwd? Misschien hebt u zonnepanelen laten plaatsen, een dakkapel toegevoegd of een uitbouw gerealiseerd. Dit heeft uw wooncomfort vast flink verbeterd. Maar er is nog één ding dat u moet regelen voordat u volledig kunt genieten van deze vernieuwingen. Wat?

Lees verder...

Een levenstestament geeft rust voor de toekomst

Wat gebeurt er als u door ziekte of een ongeluk zelf geen beslissingen meer kunt nemen? Dat is geen leuke vraag om over na te denken. Maar is het toch belangrijk om hier op tijd bij stil te staan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden van een levenstestament. In dit artikel vertellen we er meer over.

Lees verder...

Winterbanden versus all seasons: wat is de beste keuze?

De winter komt eraan. Dat betekent weer koude dagen, sneeuw en gladde wegen. Wat doet u met de banden onder uw auto? Sommige mensen wisselen tussen zomer- en winterbanden. Anderen gaan voor all seasonbanden. De voors en tegens op een rij.

Lees verder...

Wat kunt u doen met de overwaarde?

De huizenprijzen stijgen onverminderd door. Een grote groep woningeigenaren heeft inmiddels een flinke overwaarde. U kunt op verschillende manieren de overwaarde van uw woning benutten. Welke?

Lees verder...

Waterschade? Wat vergoedt de verzekering?

Het heeft de afgelopen tijd ontzettend veel geregend. Dat zorgde op veel plekken voor de nodige overlast en schade. Maar niet alleen het weer is een boosdoener. Ook lekkende wasmachines, waterleidingen of buitenkranen kunnen tot flinke schade en daardoor hoge kosten lijden. Wat doet u als u te maken krijgt met waterschade? Wat wordt vergoed door de verzekering?

Lees verder...

Prinsjesdag 2024

Koning Willem-Alexander leest elk jaar op Prinsjesdag – de derde dinsdag in september – de troonrede voor. De nieuwe minister van Financiën, Eelco Heinen, presenteert de miljoenennota. Hierin staat de begroting van het kabinet voor het komende jaar. In dit artikel zetten we de belangrijkste besluiten op een rij zodat u weer helemaal op de hoogte bent van alle veranderingen.

Lees verder...

Bescherm uw elektrische fiets: Zo voorkomt u diefstal

Elektrische fietsen worden steeds populairder, zowel voor woon-werkverkeer als voor pleziertochtjes. Helaas zijn de elektrische fietsen ook in trek bij dieven. U kunt diefstal niet altijd voorkomen, maar met deze tips maakt u het dieven in ieder geval extra moeilijk.

Lees verder...

Hebt u een (deels) aflossingsvrije hypotheek? Dan moet u dit weten

Voor veel mensen komt het einde van de looptijd van de (deels) aflossingsvrije hypotheek in zicht. U moet de hypotheek dan aflossen. Wat zijn de mogelijkheden? We zetten een aantal opties op een rij.

Lees verder...

Nieuw systeem voor schadevrije jaren

Een compleet nieuw systeem voor schadevrije jaren, daaraan werken het Verbond van Verzekeraars en Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (Stichting EPS). Hierdoor hebben zowel verzekeraars als verzekerden meer inzicht in de opgebouwde schadevrije jaren. Dat is onder andere belangrijk voor de premiehoogte van uw autoverzekering.

Lees verder...

Belangrijke wijzigingen per 1 juli 2024

Halverwege het jaar – op 1 juli – wordt vaak nieuwe wet- en regelgeving doorgevoerd. Dit jaar zijn er niet zo veel wijzigingen. Dat heeft onder andere te maken met de formatie van het nieuwe kabinet. Wat is er wel veranderd?

Lees verder...

Op vakantie? Zo voorkomt u een inbraak

Het is bijna zover: zomervakantie. Veel mensen gaan eropuit, lekker een paar weken genieten. Maar wat als inbrekers uw huis leeghalen, terwijl u op vakantie bent?

Lees verder...

Dit moet u weten over de opkomende funderingsproblematiek

Funderingsproblemen komen steeds vaker voor. Naar verwachting krijgen ongeveer 800.000 woningen er de komende dertig jaar mee te maken. De kosten voor het repareren van de fundering kunnen fors oplopen. Daarom is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Waar moet u op letten?

Lees verder...

Kenteken voor bijzondere bromfietsen wordt verplicht

Voor bijzondere bromfietsen, zoals de Segway, gaat een kentekenplicht gelden. Een bijzondere bromfiets moet dan een kentekenplaat hebben en geregistreerd zijn in het kentekenregister van het RDW. Hoe zit dat?

Lees verder...

Houd uw leningen tegen het licht

De energierekening, boodschappen en benzine, de afgelopen tijd zijn de vaste lasten een stuk duurder geworden. Daardoor proberen veel mensen wat zuiniger te leven. Het is een goed moment om uw financiën eens door te nemen. Hebt u leningen lopen? Misschien kan het goedkoper. Hoe?

Lees verder...

Uw tuin vergroenen? Daar is subsidie voor!

De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds beter zichtbaar. We krijgen te maken met perioden van extreme neerslag en extreme droogte. Een groene tuin zorgt ervoor dat het water weg kan en dat de temperatuur aangenamer blijft. Wist u dat u subsidie kunt aanvragen voor het verduurzamen van uw tuin?

Lees verder...

Extra aflossen op de hypotheek; de voors en tegens op een rij

Extra aflossen op de hypotheek of niet? De meningen zijn verdeeld. Waar de een erop gebrand is de hypotheek extra snel af te lossen, wijkt de ander niet af van de maandelijkse betaling. Er is geen goed of fout, elke situatie is anders. Extra aflossen heeft voordelen, maar er zijn ook nadelen. We zetten de belangrijkste informatie voor u op een rij.

Lees verder...

Eigen laadpaal? Vergeet dit niet!

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarmee schieten ook de laadpalen als paddenstoelen uit de grond. Veel tankstations zijn er inmiddels mee uitgerust en op steeds meer opritten ziet u de laadkastjes hangen. Hebt u ook een eigen oplaadmogelijkheid of bent u van plan er een aan te schaffen? Dan moet u dit weten.

Lees verder...

Begrafenis of crematie; hoe zit het met de kosten?

Denkt u weleens na over uw begrafenis of crematie? Het duurt hopelijk nog heel lang en het is geen leuk onderwerp, maar het is toch belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Wie draait er bijvoorbeeld op voor de kosten van uw uitvaart?

Lees verder...

Hebt u last van hooikoorts? Dit moet u weten!

Naast de lente is ook het hooikoortsseizoen weer begonnen. De eerste zonnestralen en de kleurrijke bloesem zorgen voor veel vrolijke mensen. Voor hooikoortspatiënten is dat anders. De maanden van niezen en snotteren zijn aangebroken. Met deze tips kunt u hooikoortsklachten verminderen.

Lees verder...